Секрет необмеженої геніальности

Вам ніколи не здавалося, що ви якісь не такі просто за замовчуванням?

Коли навколо усі лише презентують свою ориґінальність, створюючи враження ніби їхня геніальна ідея з’явилась просто нізвідки. Опріч цього, суспільна культура, що на нашу думку є дуже токсичною, представляє їхні досягнення, знецінюючи довгу і виснажливу роботу.

Проте народжуємось ми усі рівними у здібностях, усі відмінності, які проявляються в житті є результатом практики, навіть якщо про це ніхто не говорить. Закон тяжіння Ньютон вивів у 17 столітті, це ж бо не означає, що до нього тяжіння не було.

Таким чином прислухаймось до слів Карла Юнга і спробуймо віднайти сховану силу, що піднімає одних на п’ядестал геніальности, а інших нещадно залишає на обіччях, вдовольнятись малим.

Зробіть несвідоме свідомим, інакше несвідоме буде керувати вашим життям, і ви назвете це долею. Карл Юнг

Перш за все потрібно прийняти за правду судження про ваші необмежені можливості:

💡
Кожного дня у вашій голові проноситься 50-80 тисяч думок. Половина з них негативні, половина негативних думок — про вас самих.

Що найцікавіше, що більшість наших думок — це ті самі думки, що ми думали вчора, а ті з позавчора.

Як у вашому застояному розумі, може з’явитись нова геніальна ідея?

Це те саме, що сподіватись скласти усі іспити, провівши останню ніч перед екзаменами за книжками, які мали пройти за рік.

Геніальність така маґічна і недосяжна, бо вона завжди звідти, де живуть ваші страхи.

Творець — це людина, що бере відповідальність за результат, якого сама ще не знає.

Жоден творець, що створив вартісну роботу, не знав яким буде кінцевим результат — він лиш мав бачення. Усі ми маємо якісь бачення і мрії, а отже кожен з нас є генієм. А зараз зосередьмося, що потрібно для того, щоби світ міг визнати нашу геніальність:

  • Навчання і дослідження. Кожен витвір став можливим, завдяки попереднім спробам, і не обов’язково набивати шишки, якщо можна скористатись досвідом та мудрістю попередників. Вивчайте праці інших людей, вивчайте історію, науку, мистецтво, літературу та інші дисципліни, що вас цікавлять. Читайте книги, слухайте лекції, дивіться документальні фільми - все це розширює ваші горизонти та надає нових ідей.

  • 💡
    Щоби світ оцінив вас, ви спершу повинні зрозуміти, що йому потрібно, чим він живе.

  • Записуйте ідеї. Важливо зафіксовувати всі свої думки, ідеї та спостереження. Це допоможе вам бачити свої міркування більш чітко та структуровано, а також зберігати потенційно цінні думки, які можна буде розвинути в майбутньому. 
  • ☝🏼
    Задумайтесь: Леонардо да Вінчі та Альберт Ейнштейн були ґеніями і вели свої щоденник а може, тому, що вони вели щоденники, вони стали такими ґеніальними?

  • Ставте запитання. Щоби змінити хід своїх думок та почати мислити нестандартно, поставте незвичайні запитання. Замість постійних: “Що зі мною не так?”, “Чому мені робити?”, запитайте себе: “Якою людиною мені зараз потрібно бути?”, “Що я можу зробити, щоби вивчення математики/ владнання банківських справ стало легшим, а навіть заняттям приємним і веселим, щоби я більше не відкладав/відкладала це.” 

  • 💡
    Ваша увага, ваша енергія (мотивація) там, де ховаються відповіді на ваші постійні запитання. Присвятіть на раніше неосвітлену ділянку, питаючи, і знайдете відповіді.

І найголовніше, пам’ятайте: правильні інструменти і самодисципліна зробить з вас майстра, проте геній створює свої шедеври, не задля похвали і грошей, а для себе. Це спосіб довести перш за все собі ціну своїх здібностей, тому ви повинні вірити у себе і життя навколо, знайти свою життєву місію ( в часи війни це дуже легко зробити) і бути відданим їй.

ТАКОЖ РАДИМО:

  1.  книга Сімона Синека "Знайди своє чому"
  2.  подкаст "Як знайти своє бачення"

Коментарі