Чи можна змінити своє життя?

Відповіді на запитання чи можна змінити своє життя різняться, тому потрібно внести трохи ясности у справу:

Шукаючи відповідь на це запитання, дехто іде шукати правди в долі або кармі, проте чомусь ніхто не згадує про закон Ньютона.

Закон Ньютона — об’єкт що нерухомий, залишиться нерухомим, за умов що на нього не подіють зовнішні сили. Це ще називають станом рівноваги. І я не просто так пригадую вам якісь нудні правила, які ніде не застосовуються. Спробуймо пояснити звичну життєву ситуацію цим законом:


Уже кінець навчального року ви складаєте плани на чудове літо, адже у вас повно часу. Ви усе чудово розписали і розпланували у голові, але о диво, уже кінець серпня, а ви щойно вилізли з телефона і усвідомили, що час збіг, а ви нічого не зробили.

Знайомо, чи не так? А тепер поділімо події на внутрішні та зовнішні: ви розпланували, ви захотіли — дія внутрішня, але чому ви її виконали?

Бо побачили в соцмережах, можливо хтось із знайомих це робить, а може ви натрапляєте на таку рекламу — усе це — вплив зовнішніх подій. Згодом ви вирішуєте, що такого заохочення достатньо щоб побудувати звички і змінити свій спосіб життя. Хіба ж не дурість з точки зору Ньютона?

Ви нерухомо стверджували що займетесь спортом, а ваше середовище спонукало Вас уявляти себе у чудовій формі, але ви не починали ще справжнього руху.

🪶
Думати, уявляти НЕ = робити.

А оскільки ви ще нічого не зробили, ви скоріш за все залишитесь нерухомими. І тут люди відчують як цей параграф співзвучний з токсичною продуктивністю з гаслами “Просто зроби” або “Не нюняй”, тому на поле рефлексій виходить знову закон Ньютона про інертність тіл.

Спершу на вас повинна подіяти якась зовнішня сила, щоби ви щось зробили. У вашому житті повинен з’явитися каталізатор-підтримувач, щоби ви продовжували ранкові пробіжки по три милі— сила, що змінить ваш попередній життєвий устрій.

Переїзд, зміна оточення, подорож, книга, нові знайомства — усе це чудові інґеренти які буквально змушують нас змінюватись.

Щоби наочно підтвердити це твердження згадайте про те як харчові звички нашої сім’ї і друзів впливають на нас. Ті хто покинули родинний дім, можуть підтвердити, що змінити свою дієту живучи самостійно набагато легше, ніж у стінах зі своєю сім’єю.

Однак не кожен має можливість зараз усе покинути і змінювати своє життя ззовні, щоби зміни настали всередині. Більшість з нас хоче, щоби зміни постукали у вхідні двері, уввірвавшись у наше життя на великій хвилі піднесення.

Шкода, що такі відчайдухи зазвичай закінчують вигоранням та руйнуванням їхніх мрій.

Тож як ви вже могли зрозуміти у мене є рецепт на зміни, при цьому менш жертовний.

Якщо одним словом то ця чарівні пігулка — інтернет.

Банально, але ви ще не усвідомлюєте, як ми можемо його використати.

Почнімо з бази: щоби змінити свої звички, потрібно змінити своє “Я”, тобто свої цінності.

Як найлегше змінити свої цінності?

Звичайно ж додати у своє життя людей з цінностями на які ми полюємо.

Як їх знайти у своєму маленькому і невиразному місті?

Легко — в інтернеті.

  1. Хочете знайти крутих людей безкоштовно не переїжджаючи в іншу країну не витрачаючи десятки років на заробляння грошей, тупо відкрийте інтернет. І тепер запит у пошуковику, Ютубі напишіть анґлійською.

Анґлійськомовний інтернет набагато якісніший ніж український, який продіравлений буквально кацапським лайном, що змушує нас, користувачів, бути дуже скептичними і не довіряти усьому, що бачимо та надіятись на старі добрі ресурси, як хтось комусь сказав, передав, побачив, прочитав у книзі тощо.

Не володієте анґлійською достатньо щоби шарити по анґлійських сайтах?

Гаразд, тоді як ви збираєтесь узагалі вивчити цю мову, яка нашій европейській нації потрібна, як друга. Не перетворивши свій контент простір на машину з вивчення анґлійської та дослідження кращої інформації, ви будете ще років 5 заробляти на вчителя з англ і все одно не опануєте її. Киньте себе у хардкорові умови, змініть правила гри і ви пристосуєтесь до них. Наші предки під дулами пістолетів і серед трупів своїх друзів вчили кацапський язик, думаю сидячи рівно на дупці і клацаючи лівою кнопкою миші анґлійську опанувати вдасться.

  1. Змініть соціальні мережі. Якщо ви хворобливо втрачаєте свою пам’ять та увагу в тіктоці і інстаґрамі, замініть їх на ютуб. Там відео довші це дозволить вам розвинути свою зосередженість із семи секунд на 5-10 хв принаймні. А в кращому разі ви заміните прослуховування музики на прослуховування аудіокниг та подкастів, що є безкоштовними на цій платформі. Вам не потрібно платити за Audible і чекати місяць поки ви відкладете на ту "саму" книжку по саморозвитку. Використовуйте УЖЕ ЗАРАЗ вільні ресурси.

Ось список каналів з авдіокнигами українською:


Тут можна знайти дуже багато оглядів на відомі книги, які складно знайти навіть при бажанні купити. Чудовий супровід для вечірньої пробіжки.


Подкасти анґлійською:



А також коли шукаєте будь-яку авдіокнигу і вам не вдається її знайти українською, напишіть назву анґлійською, ви знайдете ґроно пропозицій з яких можна вибрати і швидкість і диктора. Ютуб у цьому плані прекрасна річ.

Отож уявіть собі ваш день: ви прокинулись зробили йогу, випили чаю, записали свої три ранкові сторінки у щоденник і далі увімкнули собі подкаст на пів години про те, які продукти корисні для нашого мозку і в цей час у вас маґічним чином з’явилась мотивація поприбирати на кухні, а потім, ні неможливо, після цього подкасту ви захотіли застосувати поради, які запропонували експерти!

Ось що означає зовнішня сила про яку писав Ньютон з точки зору продуктивності. Якщо ви прокинулись і тупо лежите, картаючи себе у думках за те, що у вас не має мотивації піднятись, то скоріш за все і ще годину там пробудите, але якщо ви прокинетесь звісно з нульовою мотивацією і увімкнете собі 20 хв огляд на книгу мистецтво чудового ранку на каналі Книжковий інсайт, то через 20 хв ви встанете з ліжка і навіть застелите його.

Не існує такої людини і такої мотивації яка б дозволяла нам літати, інакше усі були б щасливі здорові і багаті, і наш світ мав би зовсім інший вигляд. Проте є наука і креативні її трактування від різних авторів, а також досвід успішних людей, що залюбки діляться своїми секретами. Просто знайдіть їх на просторах інтернету і тоді щось обов’язково зміниться!

Коментарі